BIO - The Moniker
19173
page,page-id-19173,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.9,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.3,vc_responsive

En udda fågel som flyger sin egen väg eller en stolt örn som svävar högt och fritt över havet, två påståenden som bägge stämmer in på The Moniker.

- Vissa dagar har det känts som om tråden har varit skör men nu känner jag att tråden istället har växt till en stark kedja, säger The Moniker och fortsätter, för mig handlar det om att utmana mig själv, låtarna som skrivs är inte uträknade produkter utan de måste helt enkelt ut, det är det bästa sättet som jag kan försöka förklara.

Att han nu väljer att släppa sin musik på egen hand är logiskt, och ett resultat av ett misslyckat samarbete med hans senaste skivbolag som han tillslut valde att lämna, samt en strävan efter att ha total kontroll från första ton till färdig produkt.

- Nu slipper jag vänta i veckor på svar från någon på skivbolaget. Nu frågar jag mig själv och då vet jag ju redan svaret. Oftast, tillägger han med ett leende och fortsätter, jag har min sfär av människor omkring mig vars omdömen jag litar på och sen handlar det ju faktiskt om mina toner och mina texter, då känns det märkligt att någon som egentligen inte bryr sig om låtarnas mening och betydelse, ska lägga sig i. Dessutom är det smidigt, som det nu har blivit, att släppa låtar digitalt och det ser jag som en perfekt lösning för mig. 

Så ja, jag släpper allt på egen hand och det känns jävligt gött. Och rätt. Som att det varit meningen hela tiden. Jag är väl medveten om att det kommer bli svårt, om inte omöjligt, att komma fram i bruset när man inte har de stora bolagens muskler, men Sweet Jesus vad stolt jag kommer va när någon av låtarna spelas i radio första gången. Även om det bara är någon av mina systrar som ringt in och önskat, avslutar The Moniker.

”Don’t Fly Too High” är som The Moniker själv: Gränslös, sökande och lekfull. Han struntar i om hans vingar smälter så länge han gör det han själv vill.

Anders ”MAV” Lundström som producerat albumet tillsammans med The Moniker, samt mixat och mastrat, säger:

- Från de första demoversionerna jag hörde till det som nu är det färdiga resultatet så skulle jag vilja påstå att den här typen av musik aldrig har gjorts av en svensk artist förut.